Το βίντεο – καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας!

Το βίντεο - καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας!

Την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας, και μάλιστα δωρέαν, αποτελεί το φιλμάκι που έφτιαξε μια ομάδα νέων από τη Βαρκελώνη, το οποίο διηγείται τις περιπέτειες ενός Ισπανού φοιτητή που αναγκάστηκε, λόγω σπουδών, να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Το φίλμ με τίτλο «DIAFORΑ – when a trip changes your life (ΔΙΑΦΟΡΑ – όταν ένα ταξίδι σου αλλάζει τη ζωή)» είναι η ιστορία του Ραμόν, ενός σπουδαστή δημοσιογραφίας από την Βαρκελώνη που ο καθηγητής του, του βάζει μια δύσκολη εργασία: να επισκεφθεί μια «χώρα σε μπελάδες» και να καταγράψει την εμπειρία του. Όταν ο Ραμόν ρωτά.. «Ιράν; Ιράκ; Συρία;» παίρνει την απάντηση: «Χειρότερα, Ελλάδα!».

Το εικοσάλεπτο φιλμάκι, το οποίο προβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας, δείχνει το ταξίδι του νεαρού από τη Βαρκελώνη στον Πύργο Ηλείας, το… πολιστιστικό σοκ που βιώνει στην αρχή, τα ερωτικά του καρδιοχτύπια με μια νεαρή Ελληνίδα και τις πολύτιμες εμπειρίες που παίρνει μαζί του φεύγοντας.

«Το να ταξιδεύεις σημαίνει να ανακαλύπτεις ότι όλοι έχουν λάθος γνώμη για τις άλλες χώρες», καταλήγει η ταινία, δείχνοντας τον Ραμόν να φεύγει μαγεμένος από τη χώρα μας.

Σύμφωνα με έναν από τους δημιουργούς, τον Iñaki Lamúa, «το φιλμ δείχνει ότι η εικόνα της Ελλάδας που έχουν πολλοί άνθρωποι είναι διαφορετική από την πραγματικότητα. Θέλουμε όλοι να πάνε στην Ελλάδα και να επισκεφθούν τα καταπληκτικά μέρη της».

newsbomb

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s