«Πανικός» στην κυβέρνηση από τους απλήρωτους φόρους

Μόλις 220 εκατομμύρια ευρώ εισέπραξε από τους φόρους η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τα800 εκατομμύρια που υπολόγιζε να αποταμιεύσει μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, ηπροθεσμία της καταβολής των φόρων στα ακίνητα που έληγε την 31η Ιανουαρίου δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς οι φορολογούμενοι δεν προσήλθαν τελικά στις εφορίες για να καταβάλουν τα χρεωστούμενα τους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί έντονος προβληματισμός καθώς έχει παρατηρηθεί μια ραγδαία αύξηση των ανθρώπων που δεν αποπληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο.

Όπως προαναφέρθηκε, από τα 800 εκατομμύρια που υπολογιζόταν ότι θα μπουν στον κρατικό κορβανά, μόλις τα 220 εισέπραξε τελικά το κράτος. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δωδεκάμηνο του 2013 μόνο από τους φόρους ακινήτων το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων αυξήθηκε κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ στο 1 δις ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένονται περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από τις τρεις δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013 καθώς και την τελευταία δόση του χαρατσιού για το 2013.

nooz

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s