Συγκλόνισε η μητέρα της Μυρτούς στο δικαστήριο: Διαβάστε την κατάθεση

Συγκλόνισε η μητέρα της Μυρτούς στο δικαστήριο: Διαβάστε την κατάθεση

«Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή!» – Την ενοχή του Πακιστανού πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του κατηγορούμενου Πακιστανού, Αχμέτ Βακάς, για την άγρια κακοποίηση της Μυρτούς στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, το καλοκαίρι του 2012, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «θρίλερ» το συμβάν. «Εξάντλησε την κτηνωδία του» είπε συγκεκριμένα και, όπως υποστήριξε: «Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει… Η μάνα ήταν συγκινητική και γλαφυρή στην περιγραφή της. Δεν τον θεωρώ ένοχο, επειδή είναι Πακιστανός ή αλλοδαπός. Γιατί λίγους μήνες μετά, θυμόμαστε την περίπτωση στην Ξάνθη, όπου Έλληνας βίασε και έκαψε ζωντανή την κοπέλα έξω απο το σπίτι της. Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε και αυτο οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, την ψυχή του, το χαρακτήρα του. Να ευχηθώ καλό κουράγιο στην οικογενεια της Μυρτούς».

Η σπαρακτική κατάθεση της μητέρας

Σπαρακτική ήταν η κατάθεση της μητέρας της Μυρτούς στο δικαστήριο της Σύρου, όπου διεξάγεται η δίκη του Πακιστανού που με ασύλληπτα βίαιο τρόπο κακοποίησε το κορίτσι στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Επειδή κάθε περιγραφή είναι περιττή μπροστά σε όσα ακούστηκαν, ακολουθούν τα λόγια της Μαίρης Κοτρώτσου:

«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Οχι της είπα!

-Γιατί μαμά; είπε η Μυρτώ.

– Γιατί παιδί μου είναι ένας μαυριδερός και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Και θα φύγουμε σε λίγο.

– Πού είναι τώρα, δεν τον βλέπω, είπε η Μυρτώ

– Εφυγε προς τα επάνω παιδί μου, της είπα

– Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω…

Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου:

– Μαμά, ειναι ένας περίεργος άνθρωπος εδώ κάτω.

– Μήπως ειναι η Μυρτω; ρώτησα

– Οχι δεν νομίζω, είπε το κορίτσι μη μπορώντας να αναγνωρίσει την ίδια της την αδερφή!

Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου ειναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξεβράζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αιμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο.

Ηταν τόσο φορτισμένη και πονεμένη η κ. Κοτρώτσου, που ο εισαγγελέας της έδρας έψαξε λόγια για να την παρηγορήσει και να μην χάσει τις ελπίδες της: «Θα σας πω κάτι, κανένας γιατρός δεν ξέρει τα πάντα! Όλοι οι ανθρώπινοι οργανισμοί αντιδρούν διαφορετικά. Αυτο να το θυμάστε πάντα» της είπε. 

Η απολογία και η «συγγνώμη» του Πακιστανού

Πριν από τη συγκλονιστική αυτή περιγραφή, που έκανε τους πάντες στο δικαστήριο να ανατριχιάσουν, ο Πακιστανός είχε το θράσος να ζητήσει συγγνώμη. Διαβάστε αναλυτικά όσα έγιναν σήμερα στο δικαστήριο

Διαβάστε τι είπε στην απολογία του:

– Ζητάω χίλιες φορές συγγνώμη από τη Μυρτώ, τη μαμά της και τον πατέρα της. Δεν ήξερα τι έκανα. Ρωτήστε για μένα στο Πακιστάν, έχω καθαρό ποινικό μητρώο.

– Σχετικά με την ηλικία μου, μάλλον εκανα λάθος την πρώτη φορά που με ρώτησαν. Γεννήθηκα στις 27 Απριλίου του 1994. Ένα χρόνο πριν το συμβάν ήρθα στην Ελλάδα. Δούλευα περιστασιακά ως βοηθός οικοδόμου, και μετά πήγα στην Παρο και δούλευα στον κήπο του ξενοδοχείου. Καθάριζα και μάζευα τα σκουπίδια. Τον πρώτο καιρό έπαιρνα 400 ευρώ το μήνα και δούλευα σχεδόν όλες τις μέρες. Την επόμενη σεζόν πληρωνόμουν 450 ευρω το μήνα.

Ο Πακιστανός δέχτηκε πληθώρα ερωτήσεων από τον πρόεδρο

Πρόεδρος: Πότε την είδες πρώτη φορά;
Πακιστανός: Περνούσα το δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλεψω το κινητό και μετα σκέφτηκα να τη βιάσω.
Πρόεδρος: Πώς της πήρες το κινητό;
Πακιστανός: Έκανε σκηνικό για να το κρατήσει. Γλιστρήσαμε στις πέτρες και πέσαμε μαζί κάτω. Το κινητό έπεσε δίπλα μας. Πιάστηκαμε στα χέρια. Εγώ λίγο την έσπρωξα. Μετά της έβγαλα τα ρούχα για να μην με ακολουθήσει. Πήγα να φύγω και με τράβηξε με το πόδι της. Έπεσα, είδα την πέτρα, την άρπαξα και την πέταξα γύρω μου, αφού γύρισα και την κοίταξα. Η πέτρα έπεσε στο μάτι της.
Πρόεδρος: Την είχες χτυπήσει προηγουμένως;
Πακιστανός: Όχι
Πρόεδρος: Αντιστάθηκε στο βιασμό;
Πακιστανος: Δεν ήθελε, με το ζόρι τη βίασα.
Πρόεδρος: Της έκλεισες το στόμα; Της έπιασες τα χέρια;
Πακιστανος: Με το ένα χέρι την κρατούσα από το λαιμό και με το άλλο έκανα αυτό το πράγμα. Ζητώ συγγνώμη.
Πρόεδρος: Είχε τις αισθήσεις της;
Πακιστανός: Φώναξε δυο-τρεις φορές
Πρόεδρος: Γιατί σταμάτησε να φωνάζει;
Πακιστανος: Δεν ξέρω. Μετά τελείωσα και πήγα να φύγω, αλλα με έπιασε με το χέρι της.

Η αγόρευση του δικηγόρου της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Κουσιουρής, είπε: Οι Αρχές και η Δικαιοσύνη αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τροπο αυτή την υπόθεση, ο κατηγορούμενος δεν στερήθηκε τα δικαιώματά του. Το ίδιο ήθελε και η οικογένεια της Μυρτούς. Θα είναι λύτρωση για την κοπέλα η σημερινή απόφαση. Όχι μόνο θα απαλύνει τον ψυχικό της πόνο, αλλά θα της δώσει δύναμη. Η σημερινή απόφαση να δώσει ώθηση στη μικρή για να μπορέσει να γελάσει, να κολυμπήσει με τα χέρια της».

Μίλησε ακόμη για την προχειρότητα της αστυνομίας της Πάρου και αναρωτήθηκε τι θα γινόταν σημερα, εάν στη συνέχεια το κλιμάκιο της αστυνομίας που ανέλαβε, δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.

Όσο για τον κατηγορούμενο, ο κ. Κουσιουρής είπε: «Δεν έχει ούτε το παραμικρό ίχνος ευαισθησίας, ανθρωπιάς για όσα διέπραξε. Το θέμα είναι ότι τέτοιοι άνθρωποι σκοτώνουν για ένα κινητό τηλέφωνο. Αφαιρούν την ανθρώπινη ζωή για 100 ευρώ. Να θυμίσω ότι έσφαξαν στο κέντρο της Αθήνας τον άνθρωπο που πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του, για να μεταφέρει την έτοιμογεννη γυναίκα του στο νοσοκομείο;».

Η αγόρευση της δικηγόρου του Πακιστανού

Αφού ευχήθηκε καλή ανάρρωση στη Μυρτώ και διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση των δημοσιογράφων να χαρακτηρίσουν «ανθρωπόμορφο τέρας» τον Πακιστανό και να προβούν σε τέτοιου είδους ετυμηγορίες, η κυρία Μαρούσα Πλατή είπε, μεταξύ άλλων:

«Προερχόμενος από ένα χωριό, αναγκάστηκε να παρατήσει το δημοτικό, για να εργαστεί σε κτηνοτροφικές εργασίες, προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά του. Αφού έζησε κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, πέρασε δύσκολες καταστάσεις μέχρι να φτάσει τελικά στη χώρα μας. Το γεγονός ότι προέρχεται απο μουσουλμανική χώρα και η γυναίκα για τη θρησκεία του ειναι υποδεέστερη του ανδρός και το γεγονός οτι είχε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, συγκρότησαν το χαρακτήρα του κατηγορουμένου. Επίσης, το οικογενειακό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον συνέβαλαν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Να ληφθεί υπόψη ότι είχε θολωμένο μυαλό κατά την πράξη και ζήτησε συγγνώμη. Ζητώ να τον κρίνετε με επιείκεια και να αναφέρω ότι δεν υπήρχε διπλός δόλος εξ αρχής».

Οι καταθέσεις του αστυνομικού και του ξενοδόχου

Από την πλευρά του, ένας από τους αστυνομικούς, που συμμετείχαν στην επιχείρηση για τη σύλληψη του Πακιστανού δράστη, κατέθεσε, εμφανώς σοκαρισμένος από την αγριότητα της επίθεσης στη νεαρή Μυρτώ: «Είμαι απο το 1992 στο Σώμα. Τέτοιου είδους απόπειρα δεν έχω ξαναδεί. Η συμπεριφορά του (σ.σ. δράστη) δείχνει ενα άτομο νηφάλιο, έξυπνο, ήρεμο, ο οποίος επιστρέφει στην εργασία του μετά το συμβάν, για να μην κινήσει υποψίες. Την άφησε, όταν διαπίστωσε ότι δεν κουνιέται. Θεώρησε ότι ήταν νεκρή. Αυτο καταλαβαίνω».

»Τον συλλάβαμε δύο ημέρες πριν ταξιδέψει για την πατρίδα του, όπως προέκυψε από τις έρευνες. Τότε μας είχε πει ότι αρχικά ήθελε να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο και στη συνέχεια, επειδή ήταν ωραία κοπέλα, ήθελε να κάνει σεξ μαζι της. Στη συνέχεια, έσπασε την κάρτα sim του κινητού, προφανώς για να μην εντοπιστεί. Άρα, δείχνει ενα άτομο υποψιασμένο για την πράξη του. Μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούσε να αποφύγει την ομολογία. Αφού πήραμε δείγμα DNA, ομολόγησε».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ξενοδόχος της Πάρου, στον οποίο εργαζόταν ο Πακιστανός. «Δεν είχα δει κατι ύποπτο στη συμπεριφορά του. Ούτε είδα ματωμένα τα ρούχα του. Ήταν σιδέρωμενα και καθαρά. Αν είχα δει κάτι ύποπτο, κάτι θα είχα υποψιαστεί» είπε αρχικά.

Σε ερώτηση του δικηγόρου πώς νιώθει σήμερα, που είχε στο ξενοδοχείο του ένα άτομο που δεν γνώριζε και που έκανε μια τόσο βίαιη πράξη, είπε: «Την πρώτη εβδομάδα δεν μπορούσα να κλείσω μάτι. Ακόμα και σήμερα το σκέφτομαι πολλές φορές. Κανένας να μην βρεθεί στη θέση μου. Νιώθω παρά πολυ άσχημα».

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη σύλληψη του Πακιστανού, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου είχε πει στους δημοσιογράφους για εκείνον: «Είναι πολύ καλό παιδί. Με λέει μαμά. Ό,τι και να του πω μου λέει: ναι μαμά, εντάξει μαμά, θα το κάνω και αυτό. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν έδωσε ποτε δικαιώματα».

protothema

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s