Το υπ. Υγείας της Σουηδίας το 1993 είχε 111 υπαλλήλους κι εμείς 3.500!

Την ανάγκη για ευρύτερη εθνική συνεννόηση και συνοχή των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων με στόχο τη σύντομη έξοδο της χώρας από την κρίση υπογράμμισαν οι πρώην υπουργοί Αλέκος Παπαδόπουλος και Στέφανος Μάνος.

«Εάν δεν υπάρξει συναίνεση όλων όσων στηρίζουν πραγματικά τη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στα ερείπια», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «ο χρόνος που μας απομένει για να μην φτάσουμε στην καταστροφή είναι τα δύο επόμενα χρόνια».

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε με νόημα ότι «η άλλη επιλογή είναι να οδηγηθούμε στην καταστροφή και η Ελλάδα να ζήσει τα χειρότερα και να αλλάξει».

Τόσο ο πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος, όσο και ο Αλέκος Παπαδόπουλος “καυτηρίασαν” τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης και την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι στους κόλπους τους υπάρχουν ακόμη δυνάμεις που συντηρούν το λαϊκισμό και την παλαιοκομματικού χαρακτήρα διοίκηση του κράτους.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, στην ομιλία του στην εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Ανδρέα Ανδριανόπουλου«Οι περιπέτειες του φιλελευθερισμού στην Ελλάδα», ανέφερε πολλές περιπτώσεις, τόσο ως υπουργός Υγείας, όσο και ως βουλευτής, που χρειάστηκε να συγκρουστεί με το σύστημα διαφθοράς και την πελατειακή αντίληψη του «ρουσφετιού».

«Αν όλα αυτά δεν αλλάξουν τώρα, τότε δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία για την Ελλάδα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέροντας μια χαρακτηριστική περίπτωση που αντιμετώπισε ως υπουργός Υγείας σε μια επίσημη επίσκεψή του στη Σουηδία. Ο τότε ομόλογός του Σουηδός υπουργός έμεινε άφωνος όταν έμαθε από τον Αλέκο Παπαδόπουλο ότι το ελληνικό υπουργείο Υγείας το 1993 απασχολούσε 3.500 υπαλλήλους και εύλογα ρώτησε “γιατί χρειάζονται τόσοι πολλοί όταν εγώ έχω μόλις 111;”. 

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει και να εξορθολογήσει το δημόσιο τομέα, διευκρινίζοντας ότι η ουσιαστική αλλαγή δεν έρχεται μόνο από το πόσους θα απολύσεις, αλλά και από την τοποθέτηση ικανών ανθρώπων σε συγκεκριμένα πόστα.

Στο ίδιο πνεύμα και ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν και ο Στέφανος Μάνος, ο οποίος επανέλαβε ότι βρέθηκε εκτός πολιτικής για την επιμονή του στις μεταρρυθμίσεις στο κράτος δικαίου και επιτέθηκε με σφοδρότητα στα κόμματα που «επιλέγουν το λαϊκισμό και το ψεύδος».

«Με ρωτάνε ποιος φταίει και η χώρα κυβερνιέται επί χρόνια με λάθος τρόπο και από συγκεκριμένες δυνάμεις. Η απάντησή μου είναι απλή: στην Ελλάδα οι ψηφοφόροι είναι αυτοί που διαλέγουν να αγοράσουν τα ψέματα και χειροκροτούν όσους λαϊκίζουν στο λόγο τους τάζοντας τα πάντα», είπε ο Στέφανος Μάνος και συμπλήρωσε ότι δεν αρκεί μόνο η αλλαγή στο ήθος και το ύφος των πολιτικών δυνάμεων, χρειάζεται οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι με αυτή τη νοοτροπία η χώρα βρέθηκε στο γκρεμό και τη χρεοκοπία.

kourdistoportocali

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s