Στην Ιταλία οι βουλευτές επέστρεψαν στο κράτος 4 εκατ. ευρώ από μισθούς και αποζημιώσεις

Στην Ιταλία οι βουλευτές επέστρεψαν στο κράτος 4 εκατ. ευρώ από μισθούς και αποζημιώσεις

Ποσό συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ επέστρεψαν στο ιταλικό κράτος οι βουλευτές και οι γερουσιαστές που εξελέγησαν με το κόμμα του Μπέπε Γκρίλιο, σε μία ακόμη πρωτοβουλία του Κινήματος Πέντε Αστέρων με σκοπό να αναδείξει τον «αντισυστημικό» του χαρακτήρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το κομμα του Γκρίλο, οι βουλευτές και οι γερουσιαστές του επέστρεψαν στο δημόσιο ταμείο 4 εκατ. ευρώ σε μισθούς και χρήματα που τους είχαν διατεθεί για την κάλυψη των εξόδων τους.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Γκρίλο διευκρινίζοντας ότι ήδη το ποσό κατατέθηκε στον λογαριασμό του κρατικού Ταμείου για την Στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και στο Ειδικό Ταμείο για την Μείωση του Δημόσιου Χρέους.

Στον ιστότοπο του ο Γκρίλο δημοσιεύει και τα τραπεζικά εμβάσματα με τα οποία βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματος επέστρεψαν τα 4 εκατ ευρώ από τον Ιούνιο του 2013 και μετά.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Κινήματος φύλαξαν τις αποδείξεις όλων των εξόδων τους και τις δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο σε μια κίνηση που έχει στόχο τη διαφάνεια, εξήγησε το Κίνημα Πέντε των Αστέρων (M5S).

Εξάλλου από την αρχή της νομοθετικής περιόδου το M5S αποφάσισε να μην εισπράξει την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων -το ποσό δηλ. που διατίθεται για την κάλυψη εκλογικών εξόδων- συνολικού ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ.

iefimerida

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s