Φάκελοι με σφαίρες και απειλές σε Γ. Προβόπουλο και Γ. Πρετεντέρη

Φάκελοι με σφαίρες και απειλές σε Γ. Προβόπουλο και Γ. Πρετεντέρη

Ο φάκελος στο γραφείο του κ. Προβόβουλου έφτασε μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία στο γραφείο του και εντοπίστηκε το πρωί.

Την ίδια περίπου ώρα εντοπίστηκε και ο δεύτερος φάκελος, με παραλήπτη τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, εκτός από τις δύο σφαίρες, οι φάκελοι περιείχαν και επιστολή με απειλές κατά της ζωής των δύο ανδρών.

Οι φάκελοι δεν έφτασαν ποτέ βέβαια στους παραλήπτες, αφού το περιεχόμενό τους εντοπίστηκε από τα ειδικά μηχανήματα.

Αμέσως, ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι φάκελοι παρελήφθησαν και εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Την ευθύνη για την αποστολή των φακέλων ανέλαβε μία ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται «Λαϊκοί Τιμωροί».

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται παρόμοιες απειλές και τόνισε:

«Αν κρίνω εκ του αποτελέσματος δεν βλέπω να με τρόμαξαν και πολύ ως τώρα. Άρα τζάμπα τα λόγια, τζάμπα το χαρτί, τζάμπα οι σφαίρες, τζάμπα και τα γραμματόσημα. Το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό διότι η ελευθερία του λόγου και η ανεξαρτησία της γνώμης σε μια Δημοκρατία δεν είναι προσωπική υπόθεση. Είναι ένα συλλογικό κεκτημένο της Δημοκρατίας, είναι συλλογικό κεκτημένο της Πολιτείας μας, το οποίο εκπροσωπείται από άλλο πρόσωπο κάθε φορά. Αν κάποιος νομίζει ότι με μια τέτοια μέθοδο ή με κάποια συναφή μέθοδο να επιβάλλει τις απόψεις που έχει ή να φιμώσεις τις απόψεις που δεν του αρέσουν νομίζω ότι είναι γελασμένος. Γιατί αν το καταφέρει με τον έναν δεν θα το καταφέρει ποτέ με τους άλλους που ακολουθούν.»

Εντονα καταδίκασαν την απειλητική ενέργεια τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα, με απειλητικές επιστολές. Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν».

ΣΥΡΙΖΑΑποπροσαναταλιστικά» λειτουργεί η αποστολή φακέλων 
«Αποπροσαναταλιστικά» λειτουργεί η αποστολή φακέλων στον Γ. Προβόπουλο και τον Ι. Πρετεντέρη, που περιείχαν σφαίρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταδικάζει την ενέργεια αυτή. «Η αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο κ. Πρετεντέρη είναι μια ενέργεια καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησής της σε όλους όσοι, θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ
Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη. Αυτοί, που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα μας, να ξέρουν πως δεν θα τα καταφέρουν. Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται.

ΚΚΕ: Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές απειλητικές ενέργειες
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις τρομοκρατικές απειλητικές ενέργειες κατά των κ. Προβόπουλου και κ. Πρετεντέρη, με την αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο οποίο τονίζεται ότι «τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική».

ethnos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s