Μνημείο για τον Έλληνα μετανάστη στην Αυστραλία

Στην κορυφή του Red Hill (Κόκκινος Λόφος), που «βλέπει» τον κόλπο του Πορτ Φίλιπ Μπάϊ, από όπου γινόταν η είσοδος των πλοίων, που μετέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στη Μελβούρνη, σε περίοπτη θέση στους καταπράσινους κήπους του γνωστού μοναστηριού της Παναγίας Καμαριανής, στήθηκε μνημείο αφιερωμένο στους Έλληνες μετανάστες.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν παρουσία πολυάριθμων ομογενών και επισήμων. Τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ, εκπροσώπησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ρεγκ Χαντ, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον ιερέα Ελευθέριο Τάτση, που έλαβε τη σχετική πρωτοβουλία.

Έκανε λόγο για τον «φλογερό παπά-Λευτέρη» και την απίστευτη ενεργητικότητα που τον διακρίνει, αφού -όπως είπε ο υπουργός- έχει να επιδείξει εντυπωσιακό έργο στο χώρο της Παναγίας της Καμαριανής.

Τον πολιτειακό πρωθυπουργό, Ντένις Νάφθαϊν, και τον υπουργό Πολυπολιτισμού, Νίκο Κότσιρα, εκπροσώπησε ο πολιτειακός υπουργός Παιδείας, ο οποίος μίλησε επίσης με κολακευτικά λόγια για τους Έλληνες μετανάστες και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Αυστραλίας.

Το Ομοσπονδιακό Εργατικό κόμμα εκπροσώπησε η βουλευτής Μαρία Βαμβακινού και το πολιτειακό Εργατικό κόμμα η σκιώδης υπουργός Τζένη Μικάκου.

Και οι δύο, στις ομιλίες τους, εξέφρασαν συγκίνηση και χαρά για την ύπαρξη του μνημείου, το οποίο συμβολίζει την εγκατάσταση, τον καθημερινό μόχθο, τους αγώνες επιβίωσης και αναγνώρισης και τα επιτεύγματα του καθενός από τους μετανάστες στη χώρα του Νότου.

nooz

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s