Κατέστρεψαν μια χώρα, “εξόντωσαν” πολίτες – Θα πουν “γράψτε λάθος” και θα φύγουν

Τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για τα “λάθη” της τρόϊκας στην Ελλάδα,προκαλούν ένα νομίζουμε εύλογο ερώτημα: όσοι έκαναν τα “λάθη” τα οποία δεν κατέστρεψαν -τελείως- μια χώρα αλλά έχουν οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες συμπολίτες μας δεν πρέπει να πληρώσουν;

Το κάθε λάθος έχει τη σημασία του και τις επιπτώσεις του. Και οι παντελώς άσχετοι με την οικονομική πραγματικότητα υπάλληλοι της τρόϊκας έχουν κάνει θανάσιμα λάθη στην χώρα μας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε όσα έγραψε η αυστριακή -άρα όχι φιλική προς την Ελλάδα- αυστριακή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, «Κλάινε Τσάιτουνγκ» σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα:

•Μετά το πρώτο πακέτο βοήθειας τον Μάιο του 2010, όταν προέβλεπαν ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει το 2012 ανάπτυξη 3,2% και στην πραγματικότητα συρρικνώθηκε από τότε περισσότερο από 10%!

•Το ίδιο εξαιρετικά λαθεμένες υπήρξαν οι διαγνώσεις της ως προς την ανεργία στην Ελλάδα, που φερόταν να είναι το 2012 στο 14,8% και στο μεταξύ βρίσκεται σχεδόν στο 28%, και μάλιστα με ανοδική τάση.

•Άχρηστες υπήρξαν οι προβλέψεις της ως προς το δημόσιο χρέος, που το Μάρτιο του 2012 υπολόγιζε πως στο τέλος του 2013 θα είναι στο 164,2% του ΑΕΠ και στην πραγματικότητα θα βρεθεί στο 176%.

Αν ένας υπάλληλος κάνει τόσο τραγικά λάθη σε μια ετιαρεία η απόλυση είναι η μοναδική προοπτική που μπορεί να έχει. Στην περίπτωσή μας δεν μιλάμε για μια εταιρεία που τρεις άσχετοι έριξαν έξω. Εδώ πρόκειται για μια χώρα και τους πολίτες της. Κάποιοι απο τους οποίους δεν άντεξαν τα λάθη των υπαλλήλων.

Και το ερώτημα είναι: Θα μείνουν χωρις καμία συνέπεια;

Πολύ φοβόμαστε πως ναι αν δούμε τι συνέβη σε άλλες χώρες. Στην περίπτωσή μας υπάρχει και κάτι άλλο: Ποιος θα αναλάβει να τους ζητήσει ευθύνες; Εδώ δεν τολμούν να τους πουν καν ότι έκαναν λάθος.

onalert

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s