Χ.Παππάς προς Ε.Μεϊμαράκη: “Είσαι επίορκος αλλά και προστάτης του Παπανδρέου”

Με μία επιστολή-φωτιά προς τον πρόεδρο της Βουλής  Ευάγγελο Μεϊμαράκη από το γκουλάγκ του Κορυδαλλού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Χρήστος Παππάς, τον προειδοποιεί ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει όχι απλώς γιατί κρατά μακριά από τα καθήκοντά τους τους φυλακισμένους βουλευτές του κόμματος (100% αντισυνταγματική η ενέργεια και έχει προκαλέσει αντιδράσεις και μεταξύ βουλευτών της ΝΔ), αλλά πάνω απ’όλα γιατί προστατεύει τον Γιώργο Παπανδρέου, εναντίον του οποίου εκκρεμεί σωρεία ποινικών δικογραφιών για βαριά αδικήματα.

Όντως παρά τις συνεχείς αιτήσεις άρσης ασυλίας που έχουν κατατεθεί στην Βουλή από τους εισαγγελείς, ούτε μία δεν έχει προωθηθεί στην Ολομέλεια για να αποφανθεί επ’αυτών, όταν την ίδια στιγμή αν πατήσει … αδέσποτη γάτα βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου, αμέσως αίρεται η βουλευτική του ασυλία με συνοπτικές διαδικασίες.

Nα πούμε ότι ήδη οι ανακριτές ασχολούνται και με τα πεπραγμένα του Ε.Μεϊμαράκη από την εποχή της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο των διώξεων που έχουν ασκηθεί στο “δεξί του χέρι” τον πρώην Γενικό Διευθυντή εξοπλισμών Ε.Βασιλάκο.

Παραθέτουμε την επιστολή του Χρήστου Παππά:

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2013

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ως εκ της θεσμικής θέσεώς σας όπως προκύπτει από την εκλογή σας στα ύπατα αξιώματα του ελληνικού κράτους, έχετε ο ίδιος προσωπικά ευθύνη για την προάσπιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και την προστασία του πολιτεύματος.

Με την απόφαση του Προεδρείου της Βουλής να κρατά μακριά από τα καθήκοντα τους τον Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Νικόλαο Μιχαλολιάκο, τον Βουλευτή Β’ Πειραιώς Ιωάννη Λαγό και τον Βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά, αποκλείοντάς τους από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ψηφοφορίες, χωρίς οι σαθρές και αβάσιμες κατηγορίες που τους αποδίδονται να έχουν κριθεί από την Δικαιοσύνη, έχει διολισθήσει στην κατάφορη καταστρατήγηση των νόμων και την προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος το οποίο έχει ορκισθεί να διαφυλάσσει.

Πέραν της κατάφορης παραβιάσεως των νόμων και αυτού του Συντάγματος στην σκευωρία εναντίον του νόμιμου πολιτικού κόμματός μας, το Προεδρείο έχει επανειλημμένα καταπατήσει τον κανονισμό που διέπει την λειτουργία του κοινοβουλίου στην περίπτωση του βουλευτή Αχαΐας Γεωργίου Παπανδρέου, όχι διώκοντάς τον παρανόμως όπως στην περίπτωση των Βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή αλλά αντίθετα, παρέχοντάς του μιαν αντικανονική και παράνομη πολιτική προστασία.

Συγκεκριμένα, εκκρεμούν ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου σωρεία δικογραφιών οι οποίες αφορούν τον βουλευτή Αχαΐας Γεώργιο Παπανδρέου, με εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες όπως αυτή της εσχάτης προδοσίας και της εξαπάτησης εκλογέων.

Ήδη από το περασμένο Φθινόπωρο ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή σας έχει εγχειρήσει επιστολή με την οποία σας επισημαίνει και καταγγέλει την σκανδαλώδη μεταχείριση την οποία το Προεδρείο της Βουλής επιφυλάσσει στον συγκεκριμένο βουλευτή.

Παρ’ όλα αυτά και παρά την  ιδιαίτερη σπουδή με την οποία το Προεδρείο προωθεί τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για ασφαλώς ελαφρύτερα έως ανύπαρκτα αδικήματα, εσείς ο ίδιος και οι συνάδελφοί σας στο Προεδρείο από το οποίο παράνομα και αντικανονικά αποκλείσατε τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, εξακολουθείτε με την στάση σας να καλύπτετε και να προστατεύετε τον βουλευτή Αχαΐας Γεώργιο Παπανδρέου.

Ο εν λόγω κατηγορείται με τεκμηριωμένα στοιχεία τόσον από Έλληνες πολίτες (ενδεικτικά αναφέρω τον κ. Παναγιώτη Σταμάτη και τις κ.κ. Γεριτσίδου και Κρητικοπούλου), όσον και από τους οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη. Είναι επομένως απολύτως επιβεβλημένη η άμεση διεξαγωγή ψηφοφορίας για τις εν λόγω δικογραφίες προκειμένου να αποφασισθεί από το Κοινοβούλιο η άρση της ασυλίας του εν λόγω βουλευτή και η δικαστική διερεύνηση των εις βάρος του σοβαρότατων καταγγελιών.

Κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένη την ταχύτητα με την οποία το Προεδρείο ενεργεί στην περίπτωση των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, ακόμη και όταν δεν έχουν κατατεθεί εις βάρος τους μηνύσεις, ή αφορούν παραπτώματα, καλούμε το Προεδρείο να ενεργήσει άμεσα ώστε οι εν λόγω βαρύτατες κατηγορίες να διερευνηθούν από την Δικαιοσύνη.

Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη από την ψηφοφορία στην Βουλή και την προώθηση των δικογραφιών των πολιτών αλλά και των οικονομικών εισαγγελέων θα συνιστά εκ μέρους σας συνενοχή και απόπειρα συγκάλυψης των έκνομων ενεργειών για τις οποίες κατηγορείται ο εν λόγω βουλευτής.

Περιμένω την ουσιαστική απάντηση ενός πολιτικού ανδρός γραπτώς ως αρμόζει στις περιστάσεις. Η πολιτική δεν είναι ένα κατά τα λεγόμενα έμπειρης βουλευτού του κόμματός σας «γούτσου-γούτσου»(σ.σ.: αναφέρεται φυσικά στην Φωτεινή Πιπιλή) αλλά ανάληψη ευθυνών, προάσπιση ιδεών και πολιτικών θέσεων.

Με τιμή,

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Γεγονός είναι ότι η προστασία που απολαμβάνει από τη Νέα Δημοκρατία ο υπεύθυνος για την οικονομική καταστροφή, κοινωνική εξαθλίωση, γεωστρατηγική έκλειψη και δορυφοροποίηση της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι σκανδαλώδης.

Όταν ο ίδιος ο Α.Σαμαράς διακήρυσσε προεκλογικά ότι θα συστήσει επιτροπή που θα διερευνήσει στις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου σε ότι αφορά το “δέσιμο” της χώρας με τα δεσμά του Μνημονίου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s