Τι κρίμα που οι πρωθυπουργοί μας δεν είναι …βλάκες!

Όταν ο γλυκύτατος κ. Πρετεντέρης, κάνοντας τα μούτρα του πρωθυπουργού … κρέας, τόλμησε να του επισημάνει πως η «δυσπιστία» των νέων, είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί, κ. Σαμαράς απάντησε επί λέξει: «Εγώ σήμερα μπορώ να του υποσχεθώ ότι θα έχουμε στην Ελλάδα δωρεάν ασύρματο wi-fi, internet σε όλη την Ελλάδα σ’ ένα χρόνο»! 

Και μας αποτελείωσε αργότερα με την αμίμητη ασυναρτησία: «Για εμένα αν με ρωτήσετε, τι είναι το καλό, ο κόσμος που συναντάω και κάνω και πράγματα τρελά γιατί αλλιώς δεν βγαίνει αυτή η δουλειά. Πριν από 25 μέρες δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο, πήρα ένα πρωί (ένα βράδυ, ένα πρωί είπε για την ακρίβεια) το αυτοκίνητο και πήγα (μόνος) στο Λουτράκι. Δεν με είδε κανείς, πήγα σε ένα εστιατόριο όμως. Μίλησα εκεί με τον κόσμο πολύ ωραία, δεν γράφτηκε πουθενά». Κι όταν ο κ. Πρετεντέρης του ανέφερε ότι μπορεί κάποιοι, «να τον βρίζουν κιόλας», διευκρίνισε επί λέξει: «Αφού ο κόσμος μου πει το καημό του, το ντέρτι του, την πίκρα του ό,τι θέλετε πείτε το, αφού παραπονεθεί, πάρα πολλές φορές για πράγματα δικαιολογημένα τα οποία πάντα προσπαθώ να δω αν μπορώ να τα λύσω, στο τέλος αυτό το οποίο μου λένε είναι «Αντώνη προχώρα, μην κάνεις πίσω. Και αυτό κάνω»! (express.gr)

Το τελευταίο θαυμαστικό είναι δικό μου. Θαυμάζω από τη μια, τον πολιτικό άνδρα, τον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα, τον μαθητή του «Solow» (νομπελίστα, πατέρα της θεωρίας της οικονομικής ανάπτυξης), τον ανένδοτο πολέμιο των μνημονίων πριν από 2 μόλις χρόνια. Τον άνθρωπο που έπεισε ένα ικανό ποσοστό Ελλήνων, να τον «χρίσει» πρωθυπουργό πριν 15 μήνες. Θαυμάζω ταυτόχρονα από την άλλη, εκείνη τη μερίδα, του Ελληνικού λαού που ψήφισε αυτόν τον άνθρωπο, με τη μεγαλύτερη μετάλλαξη στην Ελληνική πολιτική ιστορία. Παρεμπιπτόντως μέχρι την ΔΕΘ του 2011, τον παρακολουθούσα με ιδιαίτερη προσοχή καθώς ο λόγος του έδειχνε πολύ «καθαρός». Για τους αδαείς βεβαίως. Που δεν αντιλαμβάνονται πως «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού». Αρκεί βεβαίως, να βολεύει τους ίδιους. Που από τρυφερή ακόμη ηλικία προετοιμάζονται, να καταλήξουν …πρωθυπουργήσιμοι! Κατανέμονται δε ομοιόμορφα σε όλα τα κόμματα – άλλωθι, του δημοκρατικού (;) μας πολιτεύματος. Που ως φαίνεται, ουδεμία σχέση διατηρεί με αυτό της αρχαίας Ελλάδας ενώ δεν είναι το καταλληλότερο για βολεμένους και φοβισμένους πολίτες.

Ο κ. Σαμαράς λοιπόν, με πολλές γνώσεις οικονομικών, με σαφήνεια (τότε) για τον τοίχο που θα μας οδηγούσε «η λάθος συνταγή» των μνημονίων, έπεισε μια σημαντική μερίδα του κόσμου, για την εντιμότητα των προθέσεών του. Πώς όμως, η ίδια μερίδα κόσμου, παρέμεινε κολλημένη στο πλευρό του όταν μεταλλάχθηκε και μετατοπίστηκε 180 μοίρες από τις αρχικές του θέσεις, παραμένει άλυτο μυστήριο. Όπως και η τυφλή εμπιστοσύνη που του δείχνει ακόμη ο ίδιος κόσμος. Πιστεύω πως όταν αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία ή μετά από 30 χρόνια που ανοίγουν τα αρχεία, των μυστικών υπηρεσιών, θα μάθουμε την αλήθεια όσοι ακόμη ζούμε.

Ειλικρινά, ντρέπομαι για το επίπεδο, του ανθρώπου που μας αντιπροσωπεύει σήμερα, αυτών που επελέγησαν τα προηγούμενα χρόνια κι αυτών που θα μας εκπροσωπήσουν αύριο. Ντρέπομαι γιατί είμαι κι εγώ μέλος, του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι και άρα κατά ένα βαθμό συνένοχος, της κατάντιας που εμφανίζει ο εκάστοτε Έλληνας πρωθυπουργός. Που ισχυρίζεται, με το θράσος του ανθρώπου που απευθύνεται σε εντελώς ηλίθιους πως ένα βράδυ, ένα …πρωί πήρε …μόνος το αυτοκίνητο πριν 25, 20 μέρες, δεν θυμάται ακριβώς και πήγε σ’ ένα …εστιατόριο στο …Λουτράκι! Και όχι μόνο δεν τον έβριζε κανείς αλλά όλοι του κατέθεταν την πίκρα τους ενώ στο τέλος του έλεγαν … «προχώρα, μαζί σου είμαστε»! Τι πιο φυσιολογικό! Ο πρωθυπουργός της χώρας …ένα βράδυ ένα πρωί (τι Σαββάτο βράδυ, τι Κυριακή πρωί), παίρνει … μόνος το αυτοκίνητο και πάει σε ένα εστιατόριο, να συνομιλήσει με τον κόσμο. Που αμέσως αντιλαμβάνεται πως αυτός είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος, να καταθέσει τον πόνο του! Και μόλις τελειώσει η … συνεδρία με τον ψυχολόγο, του λέει «προχώρα, μαζί σου είμαστε». Κάντα βρε αδελφέ ακόμη χειρότερα! Και δεν ντρέπεται. Γιατί γνωρίζει άριστα πως θα συγκινήσει, όσους απαιτούνται, για να εξακολουθήσει, να επιστατεί τη χώρα.

Κρίμα όμως που δεν είναι αυτός ο …βλάκας! Ούτε ο κ. Παπανδρέου ήταν όταν έλεγε πως «ένας συνταξιούχος χάριζε τη σύνταξή του». Γιατί τον στόχο που μάλλον άλλοι έθεσαν, τον πέτυχαν απόλυτα. Η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, εκποιείται άμεσα ενώ η ιδιωτική, προς το παρόν υποθηκεύεται. Προς όφελος των ξένων κατακτητών. Δυστυχώς για όλους, όσοι τους χλευάζουν ως ηλιθίους αλλά κυρίως για την Ελλάδα, «τετρακόσια τα έχουν». Και οι δύο. Απλώς, γνωρίζουν άριστα την ψυχολογία του όχλου, στοχεύουν στην ομάδα των προθύμων, να τους πουν τον …πόνο τους, η συνείδησή τους είναι χαλαρή ενώ τα κίνητρά τους δεν συγκλίνουν καν, μ’ αυτά του απλού κόσμου. Κρίμα γιατί αποδεικνύεται πως παραμένει αφελής τουλάχιστον ή φοβισμένη, μια μεγάλη μερίδα του κόσμου. Που δεν καταλαβαίνει πως αφού δεν είναι ανόητοι ίσως είναι διατεταγμένοι στην ίδια υπηρεσία. Ενός ανώτερου ιδανικού, για κάποιους διεθνώς. Και πιθανώς για τους ίδιους. Για την επίτευξη του οποίου, αξίζει «να αγιαστούν τα μέσα». Της προώθησης της παγκοσμιοποίησης. Που για να επιτευχθεί, όλοι οι λαοί πρέπει, να ισοπεδωθούν προς τα κάτω. Οικονομικά εξαθλιωμένοι, μίζεροι και ηθικά απαξιωμένοι. Και φυσικά φοβισμένοι. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος πως οι άγριες δολοφονίες, των τριών άτυχων παιδιών τόσο του Φύσσα όσο και των Φουντούλη και Καπελώνη, υπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Είτε το αντιλαμβάνονται οι δράστες είτε όχι. Ακόμη κι αν τα κίνητρα των εκτελεστών, ήταν ιδεολογικά. Αδυνατώ όμως να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν, ένας απλός άνθρωπος, ιδεολόγος, να σηκώνει το χέρι και είτε με μαχαίρι είτε με όπλο, να αφαιρεί τη ζωή, ενός συνανθρώπου του. Αποδεικνύεται το προφανές, της εκμετάλλευσης των τραγικών περιστατικών από όλο το πολιτικό – δημοσιογραφικό σύστημα από το γεγονός ότι τα κανάλια – ντίλερ των καταστροφικών μνημονίων, έβγαλαν από τη μύγα ξύγκι. Τόσο από την πρώτη δολοφονία όσο και από τις επόμενες, με την ίδια ακριβώς σπουδή. «Υπηρετώντας την δημοκρατία» βεβαίως. Κι από το γεγονός πως η αστυνομία παρέχει, με την ίδια ευκολία, βίντεο και φωτογραφίες, κάθε αιματηρού περιστατικού βίας. Για την «αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας» ασφαλώς!

Όσοι Έλληνες όμως προσπαθούν, να διατηρήσουν αλώβητη, τη βαριά προσβαλλόμενη νοημοσύνη τους, αντιλαμβάνονται πως πρώτον αποπροσανατολίζουν πλήρως από τα νέα σκληρά μέτρα που έχουν ήδη προαποφασιστεί, με την υπογραφή, του πρώτου κιόλας μνημονίου. Αυτού που ο κ. Χρυσοχοϊδης «δεν πρόλαβε να διαβάσει»! Ενώ απομένει απλώς η επικοινωνιακή τους διαχείριση. Δεύτερον, η διάχυση, μιας νέας φοβίας, στο δεδομένο και ικανό target group. Αυτής, του εμφύλιου διχασμού αφού ο φόβος, της επιστροφής στη δραχμή, μας τελείωσε. Και εντέλει στην αποδοχή από όλους, της πλήρους αποκάλυψης, των προσωπικών τους δεδομένων. Είτε για την «αποτροπή νέων αποτρόπαιων πράξεων», με την «κάρτα του πολίτη» – ταυτότητα είτε για την «πάταξη της φοροδιαφυγής», με τη φοροκάρτα και το ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο. Από τα οποία φυσικά (όπως θα προβληθεί), ο νομοταγής κι έντιμος πολίτης «δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε». Ίσα ίσα που «θα ωφεληθούν» αφού «θα πάψουν, να φορολογούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι».

Όλα όμως τα παραπάνω θα δημιουργήσουν σταδιακά ασφυξία, κατάλυση κάθε κατοχυρωμένου, δημοκρατικού δικαιώματος και πλήρη υποδούλωση των ανθρώπων. Αφού κάθε τους κίνηση θα καταγράφεται και θα αναλύεται από άγνωστο αριθμό ατόμων, ντόπιων (ίσως) και ξένων (σίγουρα). Κουμπώνουν όμως ιδανικά, με την ιδέα της παγκοσμιοποίησης αφού η καταπίεση δημιουργεί αντιστάσεις κι επομένως είναι χρήσιμη η καταστολή τους. Με τη σύμφωνη γνώμη δυστυχώς, πολλών αφελών υπηκόων της. Στους οποίους όπως προανέφερα, δεν συγκαταλέγονται ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε πιθανόν ο κ. Τσίπρας που προαλείφεται ως νέος πρωταγωνιστής, της συνέχειας της θεατρικής παράστασης. Δικαιολογώ όμως εν μέρει τους παραπάνω πρωταγωνιστές αφού κάθε κομπάρσος επιθυμεί, να γίνει κάποτε πρωταγωνιστής. Κι αφού η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου, επιθυμεί ή ανέχεται (φοβισμένη) αυτό το έργο γιατί να μην αποδεχτούν το ρόλο; Ο σκοπός, της εκπλήρωσης του οράματός τους άλλωστε, «αγιάζει όλα τα μέσα» αφού δεν διακατέχονται ούτε από ιερό ούτε από όσιο! Δυστυχώς, δεν είναι αυτοί οι βλάκες!

Δημήτρης

ΠΗΓΗ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s