ΕΝΑ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ…

dnt_gr_euroΑγαπητό ΔΝΤ,  είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης, με κοινό νου και έχω μια τεράστια απορία: εσείς που έχετε την οικονομική γνώση, πολύ πέραν του «κοινού» νου, πως και κάνετε ένα τόσο σοβαρό λάθος στην περίπτωση της Ελλάδας?

Η απορία μου είναι απλή:

Γνωρίζατε από την αρχή ότι ο δημόσιος τομέας ήταν υπερφορτωμένος, επομένως οι σωστές κινήσεις θα έπρεπε να είναι να επιμένετε από την ΑΡΧΗ -και όχι μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης- στην μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, φροντίζοντας την ΙΔΙΑ ΩΡΑ να χρηματοδοτήσετε με τα δανεικά σας, όχι τις τράπεζες αλλά την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, έτσι ώστε παράλληλα με τις απολύσεις να έχουμε πραγματική ΑΝΑΠΤΥΞΗ, οπότε τους απολυόμενους του δημοσίου τομέα θα μπορούσε να τους απορροφήσει ο ιδιωτικός.   

Στην περίπτωση της Ελλάδας, εφαρμόστηκε ακριβώς το αντίθετο. Καταβαραθρώθηκε ο ιδιωτικός τομέας και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στη συνέχεια -τώρα- θα απολυθούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι δεν θα έχουν καμία ελπίδα να ξαναβρούν δουλειά. Τι θα κάνουν αυτοί? Πως θα ζήσουν τις οικογένειές τους?

Οι ελληνικές κυβερνήσεις υπάκουσαν τυφλά και δυστυχώς έχουν εξ ημισείας την ευθύνη γι΄αυτή την τραγική κατάσταση της χώρας μας.

Το όλο πρόβλημα χρειάζεται κοινή λογική. Ενισχύστε αύριο το πρωί την πραγματική οικονομία, ουσιαστικά, με πραγματικές κινήσεις.

Και η ελληνική κυβέρνηση ας ζητήσει από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα λάθη που οι ίδιοι έκαναν.

Όσο έχουμε ακόμη χρόνο… Γιατί σε λίγο θα είναι αργά…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s