Απολύσεις 6.000 δ.υ. επιπλέον απαιτεί η τρόικα

Απολύσεις 6.000 δημοσίων υπαλλήλων επιπλέον ζητάει η τρόικα που απορρίπτει τα σχέδια της κυβέρνησης για απομακρύνσεις συμβασιούχων. Απαιτεί να γίνουν «εδώ και τώρα» οι τουλάχιστον 2.000, αφού η συμφωνία προέβλεπε απομάκρυνση τους εντός του 2013.

Η ελληνική πλευρά έριξε στο τραπέζι ξανά το χαρτί των συμβασιούχων που αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις τους έχουν λήξει. Πρόκειται για περίπου 6.000 άτομα που η κυβέρνηση έχει λάβει απόφαση να απομακρύνει, όμως η τρόικα επιμένει να μην θεωρεί την απομάκρυνσή τους απόλυση, στη λογική ότι δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου και έτσι επί της ουσίας ζητά 6.000 περισσότερες απολύσεις μονίμου προσωπικού.

«Όχι» φαίνεται να λέει για την ώρα τουλάχιστον η τρόικα και στο θέμα της παράτασης του προγράμματος της διαθεσιμότητας μέχρι και τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Αυτό το όχι όμως θα σημάνει διπλό πρόβλημα καθώς παράλληλα η τρόικα επιμένει και στις απολύσεις των 2.000 δημοσίων υπαλλήλων ως τα τέλη του έτους.

Οδηγεί λοιπόν την κυβέρνηση να προβεί σε οριζόντιο μέτρο που για να «κλείσει» ο αριθμός δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει και υπαλλήλους της αμυντικής βιομηχανίας που μαζί με μερικές εκατοντάδες επίορκους θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 2.000 απολύσεων.

πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s