Πρόταση του ΣτΕ για επιβολή προστίμου στο υπουργείο Παιδείας

Εισήγηση κόλαφο προς το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, στη σημερινή εκδίκαση της αίτησης ακυρότητας που υπέβαλε η ΟΙΕΛΕ κατά της διαβόητης «εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου», με την οποία αποσύρεται η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο εισηγητής του ΣτΕ πρότεινε προς το δικαστήριο την επιβολή προστίμου στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν κατατέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η εν λόγω εγκύκλιος είναι «μνημονιακή υποχρέωση», παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν από το Συμβούλιο.

Η ΟΙΕΛΕ, στο Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε, αναφέρει ότι «ο ισχυρισμός του υπουργού περί μνημονιακής υποχρέωσης κατέπεσε» και τον καλεί σε άμεση παραίτηση.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Πρωτόγνωρη για την πολιτική ζωή του τόπου ταπείνωση υπέστη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε δικαστική αίθουσα. Στη σημερινή εκδίκαση της αίτησης ακυρότητας που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ κατά της περιβόητης εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου που επιχειρεί να αποσύρει την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις, ο εισηγητής της υπόθεσης πρότεινε προς το δικαστήριο την επιβολή προστίμου στο Υπουργείο Παιδείας (συνημμένο), επειδή οι υπηρεσίες του δεν κατέθεσαν στοιχεία, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν από το ΣτΕ, που να αποδεικνύουν ότι η εγκύκλιος ήταν μνημονιακή υποχρέωση.

Οι δύο νομικοί παραστάτες του Υπουργού, ο κ. Κανιούρας (αντιπρόεδρος του ΝΣΚ στο Υπουργείο Παιδείας) και ο κ. Σινάνης (Πάρεδρος του ΝΣΚ) απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία και ότι το παρόν εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κρίνεται «παράλογα
προστατευτικό»!

Επομένως, κατέπεσε ο μέχρι σήμερα ισχυρισμός του κ. Αρβανιτόπουλου ότι η έκδοση της εγκυκλίου ήταν υποχρέωση έναντι των δανειστών και αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι η έκδοση της εγκυκλίου ήταν υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας έναντι των σχολαρχών. Μετά από τη νομική αυτή εξέλιξη η ΟΙΕΛΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος νομοθετεί κατ΄ εντολήν τρίτων για την εξυπηρέτηση τωνσυμφερόντων τους, άρα είναι επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον, να διασώσει την προσωπική και πολιτική του αξιοπρέπεια και να παραιτηθεί.

πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s