“Πολύ σκληροί για να πεθάνουν”: 7,1% σε απόλυτη πρόθεση ψήφου η ΧΑ!

Στην τρίτη θέση και με μεγάλη διαφορά από τα δύο κόμματα που εμφανίζονται στην τέταρτη θέση, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ,  φέρει δημοσκόπηση της εταιρείας η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. τους απηνώς διωκόμενους εθνικιστές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή!

Στην πρόθεση ψήφου (δηλαδή απόλυτη έκφραση θετικής ψήφου) η ΧΑ κερδίζει το 7,1% των ψήφων.
Tον περασμένο Απρίλιο κατέγραφε 9,7% στην απόλυτη πρόθεση ψήφου. Αν περιλάβουμε και όσους φοβούνται, για ευνόητους λόγους, να απαντήσουν ότι ψηφίζουν ΧΑ, ίσως και να μην υπάρχει η παραμικρή μείωση στην ισχύ του κόμματος. Η αμέσως προηγούμενη μέτρηση της Marc τους έφερε στο 9,4%
Tον περασμένο Απρίλιο με αναγωγή επί των αναποφάσιστων η εκλογική επιρροή του κόμματος αυξανόταν στο 12%, άρα και τώρα μπορούμε να μιλάμε ότι η εκλογική επιρροή θα νείναι στο 9% περίπου!
Είναι πραγματικά απίστευτο, σε σχέσεη με αυτό που συμβαίνει.
Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε.Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,1%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,3% το ΚΚΕ με 4,9%, η ΔΗΜΑΡ με 4,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,2%. Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 15% των ερωτηθέντων.

Πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα έως το τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης ζητούν έξι στους 10 πολίτες, ενώ ένα ποσοστό 34,3% επιθυμεί ανατροπή της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές.

Με τις απόψεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συμφωνεί το 24,9% των πολιτών και με τον Αλέξη Τσίπρα συμφωνεί το 22,5% των ερωτηθέντων. Εντυπωσιακό πάντως είναι το ποσοστό 25% των πολιτών που δεν συμφωνούν με τις απόψεις κανενός πολιτικού αρχηγού.

Στην μέτρηση του Απριλίου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 22,3% στην πρόθεση ψήφου διατηρεί μεν ελαφρύ προβάδισμα έναντι της ΝΔ, που συγκεντρώνει 22,1%,  η Χρυσή Αυγή με 9,7%, ενώ πτωτικά κινούνται το ΠΑΣΟΚ (5,4%) και η ΔΗΜΑΡ (4,4%) και ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που (με 5,9%) περνούν στην τέταρτη θέση και το ΚΚΕ στην έκτη (με 5,1%).

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν υψηλότερα την ΧΑ από τον Ιούλιο του 2012. Με όλο αυτό που συμβαίνει ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι είναι “πολύ σκληροί για α πεθάνουν”; Αν και ο δρόμος μέχρι τον Μάϊο θα θυμίζει περισσότερο την “διαβολοβδομάδα” της ΜΥΚ για τα στελέχη του κόμματος.

Τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ειδική εκπαίδευση…

defencenet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s