«Ο Βενιζέλος ζήτησε ‘μαγείρεμα’ των στοιχείων για το έλλειμμα»

Σε δημοσίευμά της, η γερμανική «Die Zeit» καταγγέλλει ότι ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ζητήσει από το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν να «αλλάξει» τα στοιχεία για το έλλειμμα στην Ελλάδα.

Στο άρθρο της, η εφημερίδα -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Γεργκ Άσμουσεν συνάντησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού και ο Άσμουσεν κόντεψε να πέσει από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε, όταν άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί η διαφορά με τους στόχους».

H απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα της «Die Zeit», δήλωσε τα εξής:

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας “Die Zeit” που αναφέρεται – στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. Γ. Άσμουσεν – στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας, κατά την πρόσφατη (22.8.2013) συνάντησή μας στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές. Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Άσμουσεν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω».

zougla

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s