Η ανεργία, το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Σε «Γολγοθά» αναμένεται να εξελιχθεί για άλλη μια φορά η διαπραγμάτευση του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα, καθώς παρά τις αρχικές εκτιμήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του ότι δεν υπάρχουν ανοικτά μέτωπα, η εκτίναξη της ανεργίας και τα ελλείμματα των ταμείων δεν επιτρέπουν την υλοποίηση των μνημονιακών μας δεσμεύσεων.

Συγκεκριμένα, «αγκάθι» για τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες αναδεικνύεται η δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών για σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Δεδομένης της υστέρησης εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, η μείωση των εισφορών θα οδηγήσει σε νέες παρεμβάσεις στις συντάξεις από τις ήδη νομοθετημένες. Ενδεχόμενο, το οποίο -σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας- η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να αποφύγει, καθώς έχει δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες περικοπές συντάξεων.

Για τα θέματα των επικουρικών συντάξεων, της ανεργίας και του εφάπαξ, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.

real

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s